Keçi Sütlü Dondurma
Sadece keçi sütü ve keçi tereyağı ile yapılan kaymaklı dondurma.
Keçi sütü çektirilerek keçi tereyağı ve saleple ağır ateşte pişirilerek, toplamda 48 yapımı süren bir dondurmadır. Sütün yavaşça pişirilmesi ve tüm malzemenin özdeşleşmesi; ardından uykuyu bırakılıp dinlendirilmesi lezzeti olgunlaştıran ve bir o kadar meşakkatli olan bir iştir. Zaman bugünün dünyasında hızlı akıyor olsa da Pandos’da halen eskisi gibi yavaş akması için özenle çalışıyoruz.
Keçi ürünlerinden başka hiçbir hayvansal ürün içermemesi ile de nadir bulunan bir dondurma çeşididir Pandos’un Keçi Sütlü dondurması. Keçi sütünün kendine has rayihasını alabileceğiniz aynı zamanda da salep lezzetinin de öne çıktığı bir tariftir.