Manda Sütü Kaymaklı Dondurma
İstanbul’un, İstanbullunun gerçek dondurması Manda sütünden yapılır. Bize has olan kaymaklı dondurmadır. 2. Dünyas savaşı sonrası Selanik göçmeni bir ailenin, İstanbullu aşçı oğulları tarafından aile tariflerinin günümüze uyarlanması ile hazırlanan bir tariftir Pandos’un Manda Sütünden Kaymaklı Dondurması.
Manda Sütü Kaymaklı Dondurma ile geçmişe, çocukluğunuza gidersiniz. Saf manda sütü ve salep ile geleneksel metotlarla pişirilerek hazırlanır. Manda sütü ağır ateşte çektirilir. Manda Sütü Kaymaklı dondurmanın yapımı 48 saat sürer.
Manda sütünden olduğu için yoğun ve kıvamlıdır ancak asla maraş usulü gibi yapışkan değildir. İstanbul’un dondurması ile Maraş usulünü ayıran en büyük fark İstanbul’un kaymaklı dondurmasının bol miktarda gerçek süt yağı içermesidir. Süt yağı (kaymak) hem kıymetli hem besleyici hem de lezzetlidir. Manda Sütü Kaymaklı dondurma kadifemsi ve eski dondurmaların karakterindedir. Ev dondurması gibi hızlı erir, yerken hafiftir ve manda sütünün rehasını hissedersiniz aynı eski zamanlardaki gibi…
Özellikle 50 yaş ve üzeri büyüklerinize bu dondurmayı yedirin. Onları çocukluklarına götüreceksiniz ve bizi geçmişten bir yerden hatırlayacaklar.
Her kaşıkta geçmişte görüşmek üzere…
*Daha maliyetli olmasına rağmen Manda Sütünden Kaymaklı Dondurmanın fiyatı herkesin yemesi, tatması ve İstanbul’a özgün bu lezzetin unutulmaması için özel olarak diğer çeşitler ile aynı fiyatlanmıştır.